Ontdekkingsreis

 

Ontdekkingsreis voor mensen die nieuwsgierig zijn

Verdiepingsavond Christendom in Heesch

 

De beelden en verhalen van het christelijk geloof zijn doorgegeven en telkens opnieuw levend geworden voor mensen op vele plaatsen, in allerlei omstandigheden, tot op vandaag. Wat doet het met ons als we onszelf terugvinden in Bijbelverhalen, rituelen, heilige plaatsen en de ontmoeting met bevlogen mensen? Welke nieuwe inzichten en mogelijkheden levert deze ervaring op? Deze vragen staan centraal tijdens de verdiepingsavond Christendom die in de Heesche kerk St. Petrus’ Banden wordt gehouden. Verfris je kennis en doe aan het begin van 2017 eens nieuwe inspiratie op voor je geloof.

 

In de parochie De Goede Herder kan een ieder die dat wil een tocht maken door het Land van Geloven. Het is een ontdekkingsreis voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het geheim achter de dingen, en die welbewust op reis willen gaan om hun relatie met het geloofsverhaal te (her)ontdekken. De reis voert langs plekken als de berg van de godsontmoeting en het huis van de herinnering, leidt rond in de krochten van het zoeken naar waarheid en het dal van diepe duisternis, geeft ruimte om de stilte en het gebed te ervaren in de woestijn van het niets.

 

Het boek Op reis in het Land van Geloven biedt het kader voor deze avond, het echte avontuur gebeurt natuurlijk in de ontmoeting en uitwisseling met reisgenoten deze avond en in het dagelijks leven van een ieder. Ga op reis en laat je raken, voor het eerst of opnieuw, door de verhalen en de vergezichten van het Land van Geloven. Het Christendom heeft de mens van nu zeker nog iets te vertellen. Doe inspiratie op en bereid uw kennis uit op dinsdag 17 januari om 20.00 uur aan de Kerkstraat 2 in Heesch. Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

 

Voor meer informatie: (0412) 451215 of bergsma@petrusemmausparochie.nl