Terug

MEDEDELINGEN VAN DE KERK H. JOHANNES’ ONTHOOFDING TE NULAND IN VERBAND MET DE WEEK VAN ZATERDAG 09 JUNI TOT EN MET ZONDAG 17 JUNI 2018.

 

Kerkelijk afscheid genomen van:

04-06-2018 De heer Jos van Niftrik, 82 jaar, wonende te Nuland, Vladerackenstraat 3, van wie zaterdag, 09 juni 2018, de uitvaart en crematie is.

 

Vrijdag 08 juni

Bloemsiergroep 4 is aan de beurt.

18.00 uur Eucharistieviering in het Martinushuis.

MISINTENTIES:

Doortje Moosdijk-van Lokven (p).

                                              

WEEKEND 09 – 10 JUNI 2018

Zaterdag 09 juni

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het KVO/ZLTO-koor. Lektor: Hans vd Biezen.

Met medewerking van een acoliet.

MISINTENTIES:

Jan en Truus van Nistelrooij-Coppens en dochter Ria van der Linden-van Nistelrooij, Drieka Heijmans-Korsten (p), Toos Dirks (mdg), Megchelina van Zuylen-van Lith (p), Piet Clement (p/verj), Bets Westerlaken-Verputten (p), William Maas en Jo van Lier (p).

 

NÁ DE VIERING IS ER GELEGENHEID OM PASTOOR VERBAKEL TE FELICITEREN MET ZIJN 84E VERJAARDAG!

 

Zondag 10 juni

RONDJE NULAND

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Mia van Rooij.

Met medewerking van een acoliet.

MISINTENTIES:

Gijs en Jaantje van Helvoirt-van Bergen (mdg), Doortje en Jan van Dinther-van Tuijl (mdg), Joke van Bakel-van Aggelen en Marcel (de zoon).

 

Maandag 11 juni

19.30 uur Repetitie KVO-koor.

 

Dinsdag 12 juni

13.00 uur Repetitie Dameskoor.

 

Donderdag 14 juni

10.00 uur Vergadering Pastoraatsgroep.

13.30 uur Repetitie Kerkkoor.

 

Vrijdag 15 juni

18.00 uur Eucharistieviering in het Martinushuis.

                                              

WEEKEND 16 – 17 JUNI 2018

Zaterdag 16 juni

12.00 uur Doop Djelany, zoon van Jeffrey Keurentjes Oosterling en Natalia Kirstein.

 

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Kerkkoor. Lektor: Ans vd Bosch.

Met medewerking van een acoliet.

MISINTENTIES:

Martien Ketelaars (p/vaderdag), Mari van Bakel (p/vaderdag), Karel (jrg) en Lena Tielemans-van Houtum (p/jrg/vaderdag), Johannes Langens, Lambertha Langens-Kilsdonk en Grad Langens, Jo van der Doelen, Antoon Langens (p), Harry Mensink (p), Piet Swanenberg (mdg), John Wolfs (mdg), Mien Hanegraaf-van Nuland (mdg), Betsie Braspenning-vd Wassenberg (p), Cor Vos (vaderdag) en Tien Vos-van Gaalen (p), Weldoeners van de Parochie (gef/jrg), Annet van der Doelen-van der Weerden (mdg), Jan van Rosmalen en Clasina van Rosmalen-Klerx.

 

Zondag 17 juni

VADERDAG

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Yvonne van Ieperen.

Met medewerking van een acoliet.

MISINTENTIES:

Tineke Maas-Hanegraaf (mdg), Christ van Bergen en zijn dochter Dorien (vaderdag), Toke van der Akker-Donkers (mdg), Jan en Bertha vd Hanenberg, Tiny en Hans (vaderdag).

 

11.30 uur Doop Jits, zoon van Kjell Matthijssen en Karen van der Leest.

 

 

 

OPEN HUIS

 

Bij het Opleidingshuis van het Bisdom is het op 16 juni 2018, van 10.00 – 12.00 uur, open huis.

 

MET DE PAROCHIE DE GOEDE HERDER NAAR HET HOF VAN LOF

 

Je tuin herscheppen tot een klein paradijs, wie zou dat niet willen?! In Megen lijkt zo’n tuin te bestaan: het Hof van Lof. Het is een siertuin bij het klooster van de Franciscanen waarin het kerkelijk jaar te volgen is en planten en bloemen zijn ter ere van bijzondere mensen waaronder Franciscus van Assisi, de heilige die de schepping bezingt in al zijn schoonheid. Naast de liturgietuin en de gedachtenistuin is er ook een kruidentuin en een Bijbelse plantenborder. In deze hemelse tuin gaat het niet alleen om mooie planten, maar vooral om planten die te maken hebben met de Bijbel. Het zijn planten die daarin worden genoemd of om planten die met religieuze legendes verbonden zijn.

 

In het nieuwe seizoen hopen deze Minderbroeders weer vele mensen te mogen begroeten in hun tuin. Op vrijdag 29 juni zijn dat parochianen uit Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch. Zij kunnen daar om 14.00 uur terecht voor een uitleg over het Hof van Lof en een rondleiding. U kunt zich hiervoor, ook als u geen kerklid bent of dorpsgenoot, opgeven bij de pastoraal werkster Annemie Bergsma: 0412-451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl. Er zijn geen kosten aan dit bezoek verbonden; vooraf aanmelden is wel verplicht. U bent van harte welkom om deze vrijdag naar Megen te komen om daar samen met ons te genieten van Gods schepping.

 

 

VERDIEPING IN DE DOMSTAD

 

Kom op 30 juni naar de Inspiratiedag van de KRO-NCRV! Het thema is Thuiskomen. Het wordt een dag vol nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten met workshops, lezingen én mensen waar je geïnspireerd van raakt. De Inspiratiedag is een ledenevenement met een programma waarin geloof, bezinning en cultuur centraal staan. Museum Catharijneconvent is het kloppende hart van de dag. De hele dag door kunt u de bijzondere, tijdelijke tentoonstelling Shelter bezoeken. Werken van internationale hedendaagse kunstenaars gaan hierin een verrassende uitwisseling aan met het klooster en de kostbare rijkscollectie waar het onderdak aan biedt.

 

Naast lezingen en workshops in het museum laat de Zandtovenaar live zijn kunsten zien. Ook kunt u meedoen aan een stadswandeling langs religieuze bezienswaardigheden. Eveneens is er een wandeling waarin daklozen hun leven belichten. Enkele presentatoren van levensbeschouwelijke televisieprogramma’s zijn op deze Inspiratiedag ook aanwezig, zoals Annemiek Schrijver van De Verwondering (iedere zondagochtend), Wilfred Kemp van Kruispunt (iedere zondagavond), Roderick Vonhögen van Roderick Zoekt Licht (iedere dinsdagmiddag) en Antoine Bodar, bekend van diverse themaprogramma’s en mediaoptredens. 

 

De Inspiratiedag is op zaterdag 30 juni van 10.30 uur tot 18.00 uur aan de Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht en kost  € 8,50 per persoon. Wilt u vanuit de parochie De Goede Herder hier naar toe? Laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. Dan kan er een groep gevormd worden die samen reizen naar dit ledenevenement. U kunt hiervoor uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres doorgegeven aan pastoraal werkster Annemie Bergsma: (0412) 451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl. De opgave voor het evenement zelf en de betaling ervan dient u rechtstreeks bij de organisatie te doen: 035 671 3911 of www.kro.nl/doen/inspiratiedag.  

 

ZIN IN EEN FEESTJE? GEEF JE ALS JONGERE OP VOOR HET TUINFEEST!

 

In de kerk houden we zowel van zin in het leven en van het vieren van belangrijke gebeurtenissen. De lijst van officiële feestdagen is lang. Speciaal voor jongeren voegt bisdom ‘s-Hertogenbosch daar ieder jaar een andersoortig feestje aan toe: het Tuinfeest. Vind je het leuk om op vrijdag 29 juni samen met vrienden en andere jongeren uit Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch het geloof te vieren, te barbecueën en te feesten? Meld je dan aan bij de werkgroep Jongerenpastoraat van de parochie De Goede Herder.

 

Uiteraard bestaat een kerkelijk feestje niet alleen uit lekker eten en drinken, maar is er ook altijd iets te proeven van wat zin in het leven geeft. Of daar geloven voor ‘nodig’ is? Niet in de zin dat je dan niet gelukkig zou kunnen worden. Maar zin gaat verder dan geluk. Het tilt je boven jezelf uit. Het geeft betekenis aan je leven. Geloven is een zinvolle manier van waaruit je de wereld en het leven kunt zien en beleven. Een gemeenschap is belangrijk om geloof te zoeken, te vinden en te vieren. Dát vieren is meer dan feesten…

 

Het programma begint om 18.30 uur met een jongerenviering. Aanmelden kan tot 22 juni. Voor deelname wordt een bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd. Meer informatie is te vinden op www.jongbisdomdenbosch.nl of op te vragen bij pastoraal werkster Annemie Bergsma (0412-451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl).