MEDEDELINGEN VAN DE KERK H. JOHANNES’ ONTHOOFDING TE NULAND IN VERBAND MET DE WEEK VAN ZATERDAG 07 JULI TOT EN MET ZONDAG 15 JULI 2018.

Vrijdag 06 juli

09.30 uur Vergadering bestuur Kerk Nuland.

WEEKEND 07 – 08 JULI 2018

Zaterdag 07 juli

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Kerkkoor. Lektor: Leni van Zutphen.

Overleden ouders van Erp-Verstegen, Ouders van Lokven-van den Bosch en zoon Jan van Lokven, Drieka Heijmans-Korsten (p), Theo Heijmans (p), Jo van lokven-Hulsen (mdg), Toke van den Akker-Donkers (mdg/verj), Annie Verstappen-van Amelsvoort (mdg), Adriaan de Wit (mdg), Bets Westerlaken-Verputten (p), Jos van Niftrik (mdg), Annie van Nistelrooij-van Helvoort (mdg), Ans van Erp (verj) en Jo en Greet van Erp-Korsten.

Zondag 08 juli

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Hans vd Biezen.

Riet van Schaik-IJsseling (p), Gijs en Jaantje van Helvoirt-van Bergen (mdg), Christ van Bergen en zijn dochter Dorien (jrg).

Maandag 09 juli

Dinsdag 10 juli

Woensdag 11 juli

18.00 uur Doop van Cinta, dochter van Leon Westerlaken en Eva Siallagan.

Donderdag 12 juli

Vrijdag 13 juli

WEEKEND 14 – 15 JULI 2018

Zaterdag 14 juli

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Kerkkoor. Lektor: Riet Zwanenberg.

Harrie van Hout, Luus van Druenen-Strik en Pieter van Druenen (p/jrg), Piet Swanenberg (mdg), Toos Dirks (mdg), John Wolfs (mdg), Mien Hanegraaf-van Nuland (mdg), Betsie Braspenning-vd Wassenberg (p), Megchelina van Zuylen-van Lith (p), Piet Schouten (verj).

Zondag 15 juli

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Gerard van Lokven.

Tineke Maas-Hanegraaf (mdg).

13.00 uur Doop van Seth, zoon van Yves van der Aa en Camila Mota.

HET BRABANTS KERKENBOEKSKE

Gratis fiets- en autoroutes langs Brabantse kerken

Kerken - en torens - bepalen het aanzien van Brabant. Overal in stad, dorp of buitengebied rijzen ze op. Ze vertellen zonder woorden het verhaal van hun geschiedenis, van het bouwvak, van de kunsten en vooral van de gemeenschappen die ze ooit hebben gebouwd. Te midden van vele andere gebouwen, die gebruikt worden voor bewoning en bedrijvigheid, bieden kerkgebouwen ruimte voor de ontmoeting met God. Een kerkgebouw is een ‘gezamenlijk project’ van God en van de mens. Door mensen in geloof gebouwd en aan God toegewijd. In de ruimte van de kerk is er de ontmoeting tussen God en de mens, maar ook de samenkomst van de gelovigen als geloofsgemeenschap.

Kerken zijn tevens krachtige materiële uitingen van de Brabantse identiteit. Door de ontkerkelijking verliezen veel kerken hun religieuze betekenis. Om zoveel mogelijk Brabanders te betrekken bij de toekomst van hun kerkgebouwen, hetzij in voortgezet gebruik als godshuis, hetzij met een andere bestemming, was er vorig jaar de Brabantse Open Kerkendag. Op deze dag kon iedereen ook de zes kerken van de parochie De Goede Herder binnenlopen en in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch genieten van het gebouw en interieur. Nu is er het Brabants Kerkenboekske, dat vier autoroutes en zes fietsroutes bevat langs tientallen andere interessante Brabantse kerken.

Het Brabants Kerkenboekske is gratis verkrijgbaar bij verschillende VVV’s in Brabant en te downloaden via www.openkerkenbrabant.nl. Als u een groep heeft voor een rondleiding in bovengenoemde kerken, informeer dan naar de mogelijkheden: 0412-451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl.

BEDEVAART STAD KEVELAER SINDS 1642

Zaterdag 25 augustus 2018. Bedevaart Mit Maria. Thema “Zoek vrede”

Oss, Ravenstein, Veghel, Landerd, Uden (e.o.)

Opgave t/m 18 augustus bij: Peter en Mia Stoltz, ’t Dorp 51, 5384 MB  HEESCH. Telefoonnummer: 0412 – 453131.

Kosten: Volwassenen € 19,00, Kinderen t/m 12 jaar € 10,00.

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Peter en Mia Stoltz.