MEDEDELINGEN VAN DE KERK H. JOHANNES’ ONTHOOFDING TE NULAND IN VERBAND MET DE WEEK VAN ZATERDAG 17 JUNI TOT EN MET ZONDAG 25 JUNI 2017.

WEEKEND 17 – 18 JUNI  2017

Eind mei is Sri Lanka dagenlang geteisterd door hevige stortregens; deze moessonregens hebben verschillende rivieren in het zuidwesten van het eiland buiten hun oevers doen treden en er zijn aardverschuivingen geweest. Minstens 150 mensen zijn om het leven gekomen. Honderden mensen moesten hun huis in allerijl verlaten. Ook in de buurt van Wadduwa. Ad en Geert van Lokven hebben nog voor drinkwater en wat voedsel kunnen zorgen. Later zal er voor huizenopbouw en materiaal gezorgd moeten worden.

Zij vragen onze steun om 300 mensen in hun omgeving van eten en drinken te kunnen voorzien. Daarom is er een extra mandjescollecte achter in de kerk.

Zaterdag 17 juni

19.00 uur Dankviering Eerste Communie met medewerking van het Kinderkoor “De Klankjes”. Verzorgd door de werkgroep Eerste Communie.

Misdienaars: Eline vd Hanenberg en Emma vd Bosch.

Martien Ketelaars (p/vaderdag), Mari van Bakel (p/vaderdag), Karel en Lena Tielemans-van Houtum (p/jrg), Johannes Langens, Lambertha Langens-Kilsdonk en Grad Langens, Jo van der Doelen (p), Jan en Bertha vd Hanenberg, Tiny en Hans (vaderdag), Jans van Veghel-van der Biezen (mdg), Jo Donkers-Verhoeven (mdg), Jan van Rosmalen en Clasina van Rosmalen-Klerkx, Betsie Braspenning-vd Wassenberg (mdg), Johan Hartogs (mdg), Jan van der Leest en Pieta van der Leest-van Deursen (mdg), Antoon Langens (p), Cor Vos (p/vaderdag), Gerardus Kerkhof en echtgenote en dochter Ida de Vries-Kerkhof, Willie, Tonnie en Jos van Houtum en Gerrie van Houtum-van Lokven, Ad Haerkens (mdg).

Zondag 18 juni

SACRAMENTSDAG/VADERDAG

10.00 uur Eucharistieviering met medewerking van de gezamenlijke koren. Lektor: Mia van Rooij.

Christ van Bergen en Dorien de dochter (vaderdag), Gijs van Helvoirt en fam. Van Bergen, Weldoeners vd Parochie (gef/jrg), Theo Heijmans (vaderdag).

NÁ DE VIERING IS ER KOFFIEDRINKEN BIJ KERKZICHT IN VERBAND MET DE 80E VERJAARDAG VAN TINY ELTINK.

Maandag 19 juni

Dinsdag 20 juni

Donderdag 22 juni

13.30 uur  Repetitie Kerkkoor.

16.00 uur Schokoverleg op de Basisschool.

Vrijdag 23 juni

WEEKEND 24 – 25 JUNI 2017

Zaterdag 24 juni

HOOGFEEST: GEBOORTE VAN H. JOHANNES DE DOPER.

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Kerkkoor. Lektor: Ans vd Bosch.

Bert Swanenberg (mdg), Gerrie van Rooij (p/trouwdag), Riet van Klompenburg-van Maastrigt (mdg), Truus van Nistelrooij-Hubers (mdg), Tien van Venrooij-van Rooij (mdg), Herman Heijmans (mdg), Ciska van de Meulenreek-Korsten (1e jrg), Riek Kerkhof-Korsten (p), Corrie Kerkhof-van Rosmalen  (p/jrg), Harry Mensink (mdg), Overleden ouders Hein en Sjaan Maas-van Nistelrooij en William de zoon.

Zondag 25 juni

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Hans vd Biezen.

Marinus van Aggelen, Anna van Doorn en overleden fam.leden, Cor en Sina de Wit-Verstegen (mdg), Dré Sr., Dré Jr. en Jeroen Barten, Annie en Gerard van der Loop-van Etten (verj), Maarten van der Donk (p/jrg), Overleden ouders van Boekel-van Heel.

12.30 uur Doop van Fem Korsten, dochter van Sander en Sandra Korsten-van Dinther.

NA AFLOOP VAN DEZE VIERING IS ER KOFFIEDRINKEN. IEDEREEN IS DAARBIJ VAN HARTE WELKOM.

Zin in een feestje? Geef je op voor het Tuinfeest

In de kerk houden we zowel van zin in het leven en van het vieren van belangrijke gebeurtenissen. De lijst van officiële feestdagen is lang. Speciaal voor jongeren voegt bisdom ‘s-Hertogenbosch daar ieder jaar een andersoortig feestje aan toe: het Tuinfeest. Dit keer wordt die georganiseerd in het dekenaat waar de parochie De Goede Herder toe behoort.

Vind je het leuk om samen met vrienden en andere jongeren uit Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch het geloof te vieren, te barbecueën en te feesten? Kom dan op vrijdag 7 juli naar De Grote Kerk aan de Begijnenstraat 1 in Oss. Tijdens het Tuinfeest leer je meteen ook andere jongeren kennen, zowel uit het dekenaat als uit het bisdom.

Het programma begint om 18.30 uur met een jongerenviering waarin bisschop Gerard de Korte voorgaat. Het jongerenkoor Les Chanteurs de Saint Gérard verzorgt in deze viering de zang. Na afloop wordt het nieuwe programma van het volgend seizoen van Jong Bisdom Den Bosch bekend gemaakt. Daarna is het tijd voor de BBQ in de tuin achter de pastorie.

Aanmelden kan tot 1 juli. Stuur daarvoor een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl. Voor deelname wordt een bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd. Meer informatie vind je op www.jongbisdomdenbosch.nl. Je kunt hiervoor ook mailen naar a.bergsma@parochiedgh.nl.