Terug

MEDEDELINGEN VAN DE KERK H. JOHANNES’ ONTHOOFDING TE NULAND IN VERBAND MET DE WEEK VAN ZATERDAG 12 MEI TOT EN MET MAANDAG 21 MEI 2018.

 

WEEKEND 12 – 13 MEI 2018

Zaterdag 12 mei

12.00 uur Doop van Veerle de la Haye, dochter van Marianne en Guido de la Haye-van Gils.

 

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het KVO/ZLTO-koor. Lektor: Hans vd Biezen.

Met medewerking van een acoliet.

MISINTENTIES:

Fransisca vd Doelen-Verstegen, Johannes Langens, Lambertha Langens-Kilsdonk en Grad Langens, Adriaan van Bennekom en fam., Antoon Langens (p), Drieka Heijmans-Korsten (p), Ad Haerkens (1e jrg), Piet Swanenberg (mdg), Toke van den Akker-Donkers (mdg), Toos Dirks (mdg), John Wolfs (mdg), Mien Hanegraaf-van Nuland (mdg), Betsie Braspenning-vd Wassenberg (p), Wim van der Leest (p/verj), Megchelina van Zuijlen-van Lith (p), Hans Gloudemans (verj) en overleden fam. Gloudemans-Ploegmakers, Jan en Bertha vd Hanenberg, Tiny en Hans (Moederdag), Mari van Heeswijk (jrg).

 

Zondag 13 mei

MOEDERDAG

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Ineke Boon.

Met medewerking van een acoliet.

MISINTENTIES:

Marinus van Aggelen en Anna van Doorn, Gijs en Jaantje van Helvoirt-van Bergen (mdg), Theo Heijmans (p/Moederdag), Toke van den Akker-Donkers (mdg), Doortje en Jan van Dinther-van Tuijl (mdg), Roosje de Wit-van Beekveld (p/Moederdag), Hein van Nistelrooij (jrg).

 

Maandag 14 mei

19.30 uur Repetitie KVO-koor.

 

Dinsdag 15 mei

13.00 uur Repetitie Dameskoor.

 

Donderdag 17 mei

10.00 uur Vergadering Pastoraatsgroep.

13.30 uur Repetitie Kerkkoor.

 

Vrijdag 18 mei

18.00 uur Eucharistieviering in het Martinushuis.

 

WEEKEND 19 – 20 MEI 2018

Dit weekend wordt er gecollecteerd tijdens de diensten van Pinksteren, voor de Week vd Nederlandse Missionarissen. Dus de gehele kerkcollecte is speciaal voor het werk van Pater Bert Hagendoorn met de Papoea’s in Indonesië en missionair werker Inge Kuiphuis met de landarbeiders en koffieplukkers in Guatemala: voor het contact met thuis, dat je weet dat er mensen zijn die achter je staan.

 

Zaterdag 19 mei

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het KVO/ZLTO-koor. Lektor: Leni van Zutphen.

Met medewerking van een acoliet.

MISINTENTIES:

Anna en Jan van Nistelrooij-de Weerd (p), Gerdina Gloudemans-Fransen (verj), Henk van den Broek (jrg/p), Gerrit Langens (p/trouwdag), Annie van der Zanden-Phlipse (mdg), Annet van der Doelen-van der Weerden (mdg), Harry Mensink (1e jrg), Koos en Toon van Griensven (verj), Harrie van Santvoort (verj), Gerardus Kerkhof en echtgenote en dochter Ida de Vries-Kerkhof.

 

Zondag 20 mei

PINKSTEREN

10.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Kerkkoor. Lektor: Riet Zwanenberg.

Met medewerking van een acoliet.

 

Maandag 21 mei

20e Bedevaart naar de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch.

07.00 uur Gezamenlijke koren Nuland, o.l.v. Carla Bons; en

08.30 uur Gilde Sint-Antonius Abt Nuland, en de gezamenlijke koren uit Nuland.

Géén Eucharistieviering in de kerk in Nuland!!

 

GESLAAGDE INZAMELINGSACTIE OUD GEREEDSCHAP

 

Het in onbruik geraakt gereedschap dat door de kerken van de parochie De Goede Herder in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland en Vorstenbosch werd ingezameld, is door de Solidariteitswerkplaats in dank ontvangen. Deze werkplaats in Uden zal dit oude gereedschap nu repareren en reviseren voor hergebruik in de Derde Wereld. Alle gevers worden hartelijk bedankt voor hun getoonde verbondenheid met hen die het elders minder goed hebben en nu met dit gereedschap zich beter in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. 

 

Wilt u meer weten over of meewerken aan inzamelingsacties vanuit de parochie De Goede Herder ten bate van mensen die het in materieel opzicht minder hebben dan anderen, in de Derde Wereld of hier in Nederland? Neem dan contact op met de pastoraal werkster Annemie Bergsma: (0412) 451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl. Voor andere diaconale activiteiten, zoals het maandelijks met andere parochianen bezoeken van gedetineerden, kunt u ook bij haar terecht. Voor meer informatie over de Solidariteitswerkplaats: zie www.solidariteitswerkplaatsuden.nl.

 

DURF JIJ ALS TIENER DÉZE UITDAGING AAN?

 

Ervaar wat het is om iets voor een ander te betekenen. Bijvoorbeeld voor iemand die je normaal gesproken niet zo snel tegen zou komen. Durf jij het aan om je handen uit de mouwen te steken voor mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken? Op zaterdag 26 mei kan dat vanuit de parochie De Goede Herder. Je kunt dat doen voor ouderen die wat minder mobiel zijn dan jij en zelfs ook wel wat meer zorg nodig hebben dan hun eigen leeftijdsgenoten. We zien je dan graag om 14.00 uur in de hal van zorgcentrum Heelwijk aan de Mozartlaan 2 in Heesch. Door jouw aandacht als buddy kun je ervoor zorgen dat jouw maatje in beweging komt. Maar belangrijker is dat jij een big smile weet te toveren op het gezicht van iemand die niet zo makkelijk meer communiceert. Én op die van de mantelzorger: de partner, de zoon of de dochter die hem of haar zo nabij is als een warme en beschermende mantel. Om 14.30 uur ga je met je maatje en mantelzorger richting de Petrus’ Banden kerk voor een Maria-viering. In de viering maak je mee wat geloof met mensen doet. Jezus zegt dat het belangrijk is om er te zijn voor kwetsbare mensen. Er gebeurt dan echt iets bijzonders met je. Als je dat wil ervaren, geef je dan op voor deze activiteit vanuit het jongerenpastoraat van de kerken in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch. Bel of schrijf ons: (0412) 451215 / a.bergsma@parochiedgh.nl.

 

 

VERDIEPING IN DE DOMSTAD

 

Kom op 30 juni naar de Inspiratiedag van de KRO-NCRV! Het thema is Thuiskomen. Het wordt een dag vol nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten met workshops, lezingen én mensen waar je geïnspireerd van raakt. De Inspiratiedag is een ledenevenement met een programma waarin geloof, bezinning en cultuur centraal staan. Museum Catharijneconvent is het kloppende hart van de dag. De hele dag door kunt u de bijzondere, tijdelijke tentoonstelling Shelter bezoeken. Werken van internationale hedendaagse kunstenaars gaan hierin een verrassende uitwisseling aan met het klooster en de kostbare rijkscollectie waar het onderdak aan biedt.

 

Naast lezingen en workshops in het museum laat de Zandtovenaar live zijn kunsten zien. Ook kunt u meedoen aan een stadswandeling langs religieuze bezienswaardigheden. Eveneens is er een wandeling waarin daklozen hun leven belichten. Enkele presentatoren van levensbeschouwelijke televisieprogramma’s zijn op deze Inspiratiedag ook aanwezig, zoals Annemiek Schrijver van De Verwondering (iedere zondagochtend), Wilfred Kemp van Kruispunt (iedere zondagavond), Roderick Vonhögen van Roderick Zoekt Licht (iedere dinsdagmiddag) en Antoine Bodar, bekend van diverse themaprogramma’s en mediaoptredens. 

 

De Inspiratiedag is op zaterdag 30 juni van 10.30 uur tot 18.00 uur aan de Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht en kost  € 8,50 per persoon. Wilt u vanuit de parochie De Goede Herder hier naar toe? Laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. Dan kan er een groep gevormd worden die samen reizen naar dit ledenevenement. U kunt hiervoor uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres doorgegeven aan pastoraal werkster Annemie Bergsma: (0412) 451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl. De opgave voor het evenement zelf en de betaling ervan dient u rechtstreeks bij de organisatie te doen: 035 671 3911 of www.kro.nl/doen/inspiratiedag.