MEDEDELINGEN VAN DE KERK H. JOHANNES’ ONTHOOFDING TE NULAND IN VERBAND MET DE WEEK VAN ZATERDAG 11 AUGUSTUS TOT EN MET ZONDAG 19 AUGUSTUS 2018.

Vrijdag 10 augustus

PAROCIECENTRUM GESLOTEN!

13.30 uur Huwelijk van René Meijs en Linda van Krieken, in Gemert. Pastoor Verbakel zal hierbij voorgaan.

WEEKEND 11 – 12 AUGUSTUS 2018

Zaterdag 11 augustus

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het KVO-ZLTO-koor. Lektor: Leni van Zupthen.

Drieka Heijmans-Korsten (p), Jo Westerlaken (jrg), Annie van Nistelrooij-van Helvoort (mdg), Piet Swanenberg (mdg), Toos Dirks (mdg), Megchelina van Zuylen-van Lith (p), Annie van der Zanden-Phlipse (mdg).

Zondag 12 augustus

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Riet Zwanenberg.

Josephus en Jacoba van den Bosch-Glaudemans en Sjaak, de zoon, Gijs en Jaantje van Helvoirt-van Bergen (mdg/trouwdag), Joke van Bakel-van Aggelen en Marcel (de zoon), Cobie van Herwijnen-van Bergen (overleden in Canada).

12.00 uur Doop Pim, zoon van Harm en Daisy vd Schoot.

Vanaf maandag gelden de normale openingstijden weer!

Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur!

Woensdag 15 augustus

MARIA-TEN-HEMEL-OPNEMING

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Dameskoor. Lektor: Mia van Rooij.

Bets Westerlaken-Verputten.

Donderdag 16 augustus

Vrijdag 17 augustus

WEEKEND 18 – 19 AUGUSTUS 2018

Zaterdag 18 augustus

12.00 uur  Doop Marilena-Rose, dochter van Kaylee Kreté.

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Kerkkoor. Lektor: Yvonne van Ieperen.

Gerard en Truus Sluijter-Verstappen (p), Overleden ouders van Erp-Verstegen, Jos van Niftrik (mdg), Toke van den Akker-Donkers (mdg), John Wolfs (mdg), Mien Hanegraaf-van Nuland (1e jrg), Betsie Braspenning-vd Wassenberg (p), Jan en Pieta van der Leest-van Deursen (p/jrg), Cor Vos en Tien Vos-van Galen (p/jrg), Jan en Bertha vd Hanenberg, Tiny en Hans (verj), Jan Glaudemans (verj).

Zondag 19 augustus

10.00 uur Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Mia van Rooij.

Anna (1e jrg) en Jan van Nistelrooij-de Weerd.

HET BRABANTS KERKENBOEKSKE

Gratis fiets- en autoroutes langs Brabantse kerken

Kerken - en torens - bepalen het aanzien van Brabant. Overal in stad, dorp of buitengebied rijzen ze op. Ze vertellen zonder woorden het verhaal van hun geschiedenis, van het bouwvak, van de kunsten en vooral van de gemeenschappen die ze ooit hebben gebouwd. Te midden van vele andere gebouwen, die gebruikt worden voor bewoning en bedrijvigheid, bieden kerkgebouwen ruimte voor de ontmoeting met God. Een kerkgebouw is een ‘gezamenlijk project’ van God en van de mens. Door mensen in geloof gebouwd en aan God toegewijd. In de ruimte van de kerk is er de ontmoeting tussen God en de mens, maar ook de samenkomst van de gelovigen als geloofsgemeenschap.

Kerken zijn tevens krachtige materiële uitingen van de Brabantse identiteit. Door de ontkerkelijking verliezen veel kerken hun religieuze betekenis. Om zoveel mogelijk Brabanders te betrekken bij de toekomst van hun kerkgebouwen, hetzij in voortgezet gebruik als godshuis, hetzij met een andere bestemming, was er vorig jaar de Brabantse Open Kerkendag. Op deze dag kon iedereen ook de zes kerken van de parochie De Goede Herder binnenlopen en in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch genieten van het gebouw en interieur. Nu is er het Brabants Kerkenboekske, dat vier autoroutes en zes fietsroutes bevat langs tientallen andere interessante Brabantse kerken.

Het Brabants Kerkenboekske is gratis verkrijgbaar bij verschillende VVV’s in Brabant en te downloaden via www.openkerkenbrabant.nl. Als u een groep heeft voor een rondleiding in bovengenoemde kerken, informeer dan naar de mogelijkheden: 0412-451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl.

BEDEVAART STAD KEVELAER SINDS 1642

In augustus op bedevaart naar Kevelaer

Parochie De Goede Herder laat graag haar parochianen en dorpsgenoten in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch weten dat er weer op bedevaart gegaan kan worden naar Kevelaer. Dit Maria-bedevaartsoort, net over de grens bij Arcen, wordt sinds 1642 een als wonderbaarlijk beschouwde afbeelding van Maria vereerd. Veel katholieken pelgrimeren jaarlijks naar dit genadebeeld, dat bekent staat als de “Troosteres der Bedroefden”. De grootste kracht van deze bedevaart op zaterdag 25 augustus is misschien wel de vreugde om samen te gaan, samen te bidden en samen elkaar te versterken en te bemoedigen. U kunt zich hiervoor opgeven tot en met 18 augustus.

Het thema dit jaar is “Zoek VREDE”. Maria wordt ook Koningin van de Vrede genoemd. Door haar ja-woord aan God, door haar vertrouwvol leven met Jezus, heeft zij de bron van vrede gedragen en ontmoet. Bij haar wordt er gebeden voor kracht om de vrede in onszelf te bewaren en met anderen in vrede te leven. Vrede sluiten is vaak een moeizaam proces, want vrede houdt veel meer in dan een het ontbreken van ruzie of een wapenstilstand. Verschillen worden pas overbrugd met liefde en wederzijds respect. Wilt u samen met anderen hiervoor op bedevaart? Dan kunt u voor informatie en aanmelding bellen naar via Peter en Mia Stolz: (0412) 453131. De kosten per persoon bedragen 19,00.

Zaterdag 25 augustus 2018. Bedevaart Mit Maria. Thema “Zoek vrede”

Oss, Ravenstein, Veghel, Landerd, Uden (e.o.)

Opgave t/m 18 augustus bij: Peter en Mia Stoltz, ’t Dorp 51, 5384 MB  HEESCH. Telefoonnummer: 0412 – 453131.

Kosten: Volwassenen € 19,00, Kinderen t/m 12 jaar € 10,00.

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Peter en Mia Stoltz.