Stichting Solidariteitswerkplaats Uden e.o.

SWU-logo-21-03-2011

Werkplaats gevestigd aan de Violierstraat 1, 5402 LA Uden (oud PTT-kantoor).

Tel. 0413-266335,  Rabobank NL94RABO 017.49.01682,  KVK 41086140

Aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Wie zijn wij: Met onze 35 enthousiaste vakkundige vrijwilligers knappen we al zo’n 20 jaar in onbruik geraakte spullen op, waarna deze in tal van derdewereldlanden opnieuw gebruikt worden. We zijn gehuisvest in het voormalige PTT-gebouw aan de Violierstraat 1 te 5402 LA Uden.

Wat knappen we op: Alle soorten in onbruik geraakte naaimachines, rolstoelen, rollators, allerlei soorten gereedschap en machines zoals lasapparaten, zaag- en frase- en boormachines en oud tuingereedschap.

Uden, 1 mei 2017.

Dag (pastoraal) medewerkers van Parochie De Goede Herder,

En van de kerklocaties H. Maria Magdalena te Geffen, Sint Petrus’ Banden te Heesch, H. Lambertus Nistelrode,

H. Johannes ‘Onthoofding te Nuland en H. Lambertus te Vorstenbosch,

Het bestuur en de vrijwilligers van de stichting Solidariteitswerkplaats Uden e.o. danken jullie voor de organisatie van de inzamelingsactie van in onbruik geraakte gereedschappen in de periode tussen 19 maart en 1 mei 2017 op jullie kerklocaties in de aanhef van deze brief genoemd. Deze periode begint met de viering van het hoogfeest van Sint-Jozef, de patroonheilige van de timmerlieden en arbeiders in het algemeen en eindigt op de dag van de arbeid. Voorwaar een mooie periode om gebruikte gereedschappen in te zamelen.

Na het verstrijken van deze periode zijn we op 1 mei 2017 op de kerklocaties begonnen met het terughalen van de inzamelkisten. We zijn gestart in H. Lambertuskerk in Nistelrode gevolgd door St. Petrus’ Banden in Heesch en toen was de bedrijfsbus al vol met ingezamelde spullen. Op 2 mei 2017 gaan we de ingezamelde spullen halen op de kerklocaties Geffen, Nuland en Vorstenbosch. Als de ingezamelde hoeveelheid in Geffen, Nuland en Vorstenbosch net zo groot is als de hoeveelheid die we in Nistelrode en Heesch hebben opgehaald, dan zijn we ontzettend tevreden. In Nuland hebben we overigens op 28 maart 2017 de kist al een keer geleegd, omdat die toen al vol zat.

De vrijwilligers van de Solidariteitswerkplaats Uden e.o. gaan al deze ingeleverde gereedschappen en naaimachines de komende tijd reviseren, waarna deze via ons moederbedrijf Vraag en Aanbod Internationaal in Tilburg worden gestuurd naar tal van projecten in Tanzania en Uganda, waar het gereedschap en de naaimachines worden hergebruikt. Vele gezinnen kunnen met de geschonken spullen aan het werk en zich in eigen levensonderhoud voorzien. Zij zullen U ook zeer dankbaar zijn voor Uw inzet en bijdrage.

Namens het bestuur en de vrijwilligers van de stichting Solidariteitswerkplaats Uden e.o. zeggen we de organisatoren van de Parochie De Goede Herder en de Parochianen nogmaals hartelijk dank.

A.J.M. van der Vegt, voorzitter van voornoemde stichting

Openingstijden Werkplaats Uden: Open van maandag tot en met zaterdag (m.u.v. vrijdag) van 9 tot 12 uur.